24-06-06

Een nachtje op de heide....

Afgelopen nacht een nachtje slaap overgeslagen en met een volle wagen materiaal op de heide gestaan, in een poging sterrenkundige waarnemingen te doen. Zo goed als het vorige week was, zo slecht was het deze keer.

Ik ben toch gaan kijken in de hoop dat het in de loop van de nacht zou uitklaren, helaas....

Wat doe je als je dan toch met alle toeters en bellen op de heide staat? Dan ga je testen en enkele sfeeropnames maken. Met de nieuwe camera enkele opnames gemaakt die hel goed weergeven dat de nachtelijke hemel lang niet zo transplarant was zoals vorig weekend.  Ondanks alles toch enkele mooie plaatjes kunnen schieten voor de verzameling!

 

Op het eerste zicht, een diepblauwe hemel en een sprankeltje hoop dat dit verder doorzet, later op de nacht.

 

Dit is dan later in de nacht, een overstelping van sluierbewolking. Niet echt ideale omstandigheden om met een sterrenkijker op de heide te staan.

 

Aanhouders winnen! Heel af en toe viel er een open gat in de sluierbewolking en kon er een beeldje geschoten worden. Geen omstandigheden om uit je dak te gaan, maar kom....

 

De enkele keren dat er te kijken viel, meteen aan de slag!

Afgelopen nacht heb ik tweemaal het International Space Station zien overkomen. De tweede keer kad ik toevallig de camera in de juiste richting staan. De lange witte streep is het ruimtestation dat redelijk snel en heel helder overkwam.

 

De kijker staat gericht op de ringnevel in het sterrenbeeld Lier. In het beeldveld de restanten van een geexplodeerde ster.

 

 

 Om af te sluiten nog snel een foto van het sterrenbeeld Schorpioen met een meteoor (vallende ster).

15:01 Gepost door Lambert Belien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.