17-06-06

Digitale SLR: FujiFilm FinePix S3 Pro

Afgelopen nacht was onverwacht een heldere nacht. Ik keek er al de hele week naar uit, want ik had nog iets te testen. Vorige week heb ik een nieuwe camera aangeschaft met als hoofddoel astrofotografie. De camera is digitaal, kan oneindig lang belichten tot 1600 ASA. Er zijn diverse hoofdprogramma's, maar het leuke aan deze camera is dat je een customer-Programm kan maken. Je laat dat ding doen wat je zelf wil.

Nu is dit een heel mooi gegeven, zeker als je in het holst van de nacht met zo weinig mogelijk licht toch iets wil fotograferen. De camera geeft je de keuze de opnames op te slaan onder diverse resoluties. De laagste is 6 megapixel, de hoogste niet minder dan 12 megapixel. Dit zie je direct op de opnames: messcherp en je kan blijven uitvergroten.

 

Alleen jammer dat de opnames die ik gepost heb niet geaccepteert worden door de weblog. Het getoonde formaat mag de 100 kb niet overschrijden. Als je weet dat het minste wat de camera opslaat al gauw 3 Mb is, weet je wat ik bedoel. Het is om deze reden dat de onderstaande beelden niet die scherpte en helderheid hebben dan de originele opnames. Jammer, maar kom.... enkele beeldjes om van te genieten...

 

Avond valt op de Gastelse Heide, mijn waarnemingsplaats buitenshuis.

 

Schermering aan de westelijke horizon. Het sterrenbeeld Perseus is zichtbaar

 

Later op de nacht nam ik deze foto van de Melkweg in de buurt van de Zwaan.

 

Sterrenbeeld Schorpioen met Jupiter en een meteooor.

 

Afgelopen nacht nam ik een 50-tal opnames. De camera gedroeg zich uitstekend. Ondertussen wacht ik op een koppelstuk zodat ik met een 200 mm telelens op de SCT kan volgen. De opnames zullen dan veel gedetailleerder gaan worden. Wait and see!

17:50 Gepost door Lambert Belien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.